Reklama

Česká fintechová asociace se rozrůstá – novým členem představenstva je William Jalloul

20. 3. 2024 – | Doba čtení: 2 min

Česká fintechová asociace má nového člena představenstva. Je jím William Jalloul, zakladatel společnosti Flowpay, která usnadňuje přístup k provoznímu financování malým a středně velkým firmám pomocí prediktivních AI modelů, automatizace a embedded finance. Svým působením v asociaci chce podpořit rozvoj fintechu v České republice a podpořit cíle organizace, mezi něž patří například spoluvytváření regulačního prostředí a prosazování moderní digitální ekonomiky bez překážek, papírování a hotovosti.

„Naše cesty se s Williamem protínají již delší dobu, ať už se jedná o aktivity České fintechové asociace, nebo působení ve startupové komunitě jako takové. Členství v představenstvu tak bylo dalším logickým krokem. Jeho vize, zkušenosti i dosavadní úspěchy jasně ukazují, že bude pro asociaci i celý český fintech sektor obrovským přínosem,‘‘ uvádí předseda představenstva České fintechové asociace Miroslav Lukeš.

„V České fintechové asociaci chci předávat své zkušenosti a zasadit se o rychlejší rozvoj celého fintech sektoru, který pomůže modernizovat a rozvíjet celou českou ekonomiku. Je mi proto ctí, že jsem byl jmenován do představenstva a budu se moci podílet na větší podpoře inovací a vytváření lepšího prostředí pro finanční služby,‘‘ říká William Jalloul.

Na konci roku svou funkci ve vedení obhájil Miroslav Lukeš a Ondřej Machač. Do role místopředsedů asociace byli zvoleni členové představenstva Matěj Vácha a Maria Staszkiewicz.

Česká fintechová asociace se od svého založení v roce 2016 zaměřuje na podporu inovací ve finančním sektoru. Organizace se specializuje na vedení expertních skupin, organizování setkání pro odborníky a networking a stává se hlavním kontaktním bodem pro klíčové hráče v oblasti inovací, investic, regulace a podnikání. Snaží se sjednotit podnikatele a nadšence pro technologický pokrok s vizí posunout Českou republiku na přední místo ve světě fintechu. Mezi členy asociace patří společnosti Twisto, Frenkee, Coinmate a další, které jsou průkopníky fintechové scény v České republice.

William Jalloul pochází z rodiny s podnikatelskou tradicí a sám se od mládí věnuje byznysu. Spoluzaložil finanční skupinu GFS, která nyní čítá více než 300 poradců a 20 obchodních míst. Současně založil rodinnou kancelář WJ Ventures zaměřenou na investování a rozvoj firem z oblasti financí, SaaS, e-commerce, e-sportu či realit. Jedním z jeho úspěšných projektů je společnost InspiPay, která pomáhá klientům zprocesovat platby v hodnotě přes 5 mld. Kč ročně. V roce 2021 založil společnost Flowpay, z níž chce udělat fintech evropského měřítka a která byla jako teprve druhá česká firma v historii vybrána do akceleračního programu Techstars.

Zdroj: tisková zpráva

Další doporučené články

Duben 2024 na FinTechCowboys

Duben 2024 na FinTechCowboys

Ať už jste v dubnu zažili nové tropické teplotní rekordy nebo vám naopak pomrzla zahrádka, ve fintechu se toho opět událo...
2. 5. 2024 – Doba čtení: 2 min
Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Třetí ročník kryptoměnové konference CryptoByte zavítá již 4. května 2024 na půdu Technické univerzity v Liberci. Konference se v minulých ročnících zúčastnilo přes...
23. 4. 2024 – Doba čtení: 2 min

fintechcowboys

Bára, Julia, Martin a Richard. Jsme tým profesionálů, kteří prošli několika nadnárodními korporacemi. Milujeme finance, moderní technologie a sociální sítě.

Další články z redakce