Reklama

Buďte součástí revoluce při zhodnocování peněz, je tady Bondster

15. 6. 2017 – | Doba čtení: 2 min

Investiční P2B (peer-to-business) platforma s názvem Bondster právě vstoupila na český a slovenský trh. Stojí za ní skupina profesionálů se zkušenostmi z finanční sféry a licencí ČNB, která chce propojit veřejnost se zájmem o investování s poskytovateli úvěrů. A od Bondsteru si rozhodně neslibují málo.

Více než čtvrt miliardy proinvestovaných korun a sedm tisíc registrovaných uživatelů – to jsou čísla, která se od Bondsteru, tržiště s půjčkami, očekávají do konce letošního roku.

Abyste mohli investovat, rozhodně nemusíte disponovat milionovými částkami, právě naopak: převzít můžete již část pohledávky v hodnotě 100 Kč, maximálně však 50 tisíc Kč v rámci jedné půjčky.

Investujte online, z pohodlí domova

V případě, že se rozhodnete investovat, nemusíte se v zásadě ani zvednou z gauče. Svůj investorský účet si můžete zřídit online na www.bondster.com a zabere vám to jen pár minut.

Homepage projektu Bondster

Jakmile vyplníte svoje údaje, zobrazí se vám kompletní seznam dostupných půjček, které můžete dále filtrovat a vybrat si tak hypoteční, leasingové nebo třeba ty s garancí odkupu. U každé investice dostanete informaci o jejím účelu, poskytovateli, době investice, volných prostředcích, které ještě k investování zbývají, a také úrokové sazbě. Bude-li se vám některá líbit, můžete její část okamžitě odkoupit.

Po přihlášení do účtu vám bude k dispozici také přehledný seznam vašich aktuálních investic včetně podrobných informací o splacené jistině nebo realizovaném výnosu.

Bezpečně a přitom se zajímavými výnosy

Podle jeho vlastníků přišel Bondster do Česka a na Slovensko, aby zaplnil díru na trhu a vykryl nedostatek příležitostí k investování. Způsob investování, který nabízí, je přitom velmi průhledný, jednoduchý a důvěryhodný. A jak potvrzuje Filip Čermák, COO společnosti Bondster, je vhodný i pro ty, kteří o investování nemají hlubší znalosti, případně s ním nemají ještě žádnou zkušenost.

Zhodnocení volných finančních prostředků investorů může být navíc poměrně hodně zajímavé. A to přesto, že se jedná o investici se sníženou mírou rizika, navíc s možností vystoupení z investice a nebo garancí zpětného odkupu. Poskytnuté půjčky nabízí totiž pouze prověření poskytovatelé. Tedy poskytovatel: prozatím jde o jedinou společnost – ACEMA Credit Czech a.s. -, k níž by však v brzké době měly přibýt další – takoví, které Bondster uzná za spolehlivé, eticky jednající, dobře hospodařící, splňující zákonné podmínky, ale také dostatečně velké a na trhu dlouhodobě působící. To jsou hlavní kritéria, která bude společnost při zařazování nových poskytovatelů hodnotit.

Schéma fungování projektu Bondster

Zatímco dnes jsou v nabídce především zajištěné půjčky, ručené nemovitým nebo movitým majetkem, do budoucna se portfolio rozroste i o ty rizikovější, nezajištěné. K dispozici tedy budou jak hypotéky a leasingy, tak také půjčky spotřebitelské.

I tady však Bondster nabídne půjčky s garancí zpětného odkupu – v případě, že by dlužník nesplácel, může tak investor dostat zpět dosud nesplacenou jistinu včetně úrokových sazeb, které jsou jeho výnosem.

Zdá se vám to zajímavé? Vytvořte si svůj investorský účet ještě dnes a nechejte své volné finanční prostředky vydělávat. Více informací najdete na www.bondster.com.

Zdroj: Tisková zpráva

Další doporučené články

Duben 2024 na FinTechCowboys

Duben 2024 na FinTechCowboys

Ať už jste v dubnu zažili nové tropické teplotní rekordy nebo vám naopak pomrzla zahrádka, ve fintechu se toho opět událo...
2. 5. 2024 – Doba čtení: 2 min
Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Třetí ročník kryptoměnové konference CryptoByte zavítá již 4. května 2024 na půdu Technické univerzity v Liberci. Konference se v minulých ročnících zúčastnilo přes...
23. 4. 2024 – Doba čtení: 2 min

fintechcowboys

Bára, Julia, Martin a Richard. Jsme tým profesionálů, kteří prošli několika nadnárodními korporacemi. Milujeme finance, moderní technologie a sociální sítě.

Další články z redakce