Reklama

Kam saháte pro informace o pojištění a pojišťovacích technologiích?

10. 8. 2018 – | Doba čtení: 3 min

Otázka, kterou často dostávám, zní: „jaké jsou ty nejlepší zdroje, které má člověk sledovat, aby se udržel v obraze, co se týče událostí v oblasti pojišťovacích technologií na celém světě?“

Existuje přehršel zpravodajů, stránek a položek sdílených denně na sociálních médiích. Vědět, na kterou z nich kliknout, může někdy vzbuzovat obavy. Protože všichni chodíme do zaměstnání, je nadmíru důležité trávit čas a vybírat si obsah, který vstřebáváme, rozumně.

Proto bych se chtěl podělit o zdroje, které denně používám k monitorování toho, co se děje v oblasti pojištění a pojišťovacích technologií. Snad vám to při dalším sledování pomůže.

V poslední době se objevila také řada zajímavých zpráv, článek a video, které jsem pro vás zpracoval.

Zdroje

První může znít docela jednoduše. Když jsem začal oblast sledovat, první věcí, kterou jsem udělal, bylo, že jsem si na Googlu nastavil upozornění na „Pojišťovací technologie“, „Pojištění“ a „Pojištění Amazon“. (Tyto 3 mi každý den zajistí spoustu článků k pročtení. Hledám titulky, které mi připadají líbivé, a rychle si články pročtu nebo si je uložím na pozdější dobu, až budu mít čas si projít.)

Za druhé existuje řada denních/týdenních zpravodajů. Matthew Grant, výkonný ředitel Abernite and Partner londýnské InsTech sepsal skvělý článek, vyzdvihující jeho top 10 newsletterů na téma pojišťovacích technologií. Odebírám většinu zpravodajů z tohoto seznamu a doporučuji vám dělat to stejné. (Coverager, CB Insights, ITL, Insurtechnews, a The Digital Insurer jsou na vrcholu mého žebříčku.)

Nad rámec výše uvedeného seznamu mám opravdu rád další dva americké zdroje, Insurance NerdsAgency Nation. Oba nabízí pravidelně publikované články a podcast. Ryan Hanley, marketingový ředitel Agency Nation, má také skvělý a zábavný VLOG – The Show.

Co se týče Asie, miluji obsah Asia Insurence Review.

Pokud dáváte přednost podcastům, dva z mých oblíbených (ve kterých jsem také vystoupil) jsou Insurance Innovators Unscripted Podcast Abela Travise a Spot On Insurance. Oba nabízí širokou škálu hostů a různá témata, kterými baví své posluchače.

Je mi jasné, že informací na strávení je spousta. Vyzkoušejte všechny a uvidíte, které vás nejvíce osloví. Zapomněl jsem na něco důležitého? Prosím, podělte se o to se mnou, nových dobrých zdrojů není nikdy dost!

6 článků, které byste si měli přečíst a vidět

Tady je šest věcí z oblasti pojišťovacích technologií, které jsem pro vás setřídil:

  • Squaring Risk in the Sharing Age (Obrušování rizika v době sdílení) – Tato zpráva od Deloitte and Lloyds of London má dvojí cíl: 1) „Poskytnout platformám sdílené ekonomiky přehled klíčových rizik a pojišťovacích řešení, která je mohou zmírnit“ a 2) „Pomoci pojišťovacímu trhu hlouběji porozumět tomu, jak tento ekonomický sektor potřebuje nové pojišťovací produkty a kde jsou pro vývoj nových produktů ty nejlepší příležitosti“. Protože se jedná o rostoucí trend v globální ekonomice, je pro průmysl extrémně důležité vědět, jak si stojíme, abychom v něm mohli hrát svou roli.
  • Breaking Boundaries – How Insurtech is moving beyond Insurace (Boření hranic – Jak se pojišťovací technologie posunují za hranici pojištění) – Tato zpráva od Startupbootcamp a PwC se dívá na „226 startupů, které prošly finálními stádii výběru akceleračního programu pojišťovacích technologií Startupbootcamp.“ Nabízí tak skvělý náhled na typy společností, které se snaží zlepšit a posunout nabídku a hodnotový řetězec pojištění. Dále ukazuje vývoj za poslední 3 roky, kdy Startubootcamp pojišťovacích technologií vznikl.
  • CB Insight Global Fintech Report Q2 2018 (Globální zpráva o finančních technologiích za druhé čtvrtletí 2018 od CB Insight) – Jsem opravdu velkým fanouškem zpráv, které pocházejí od CB Insight. Tato zpráva pro mě byla zajímavá, protože se dívá na různé části fintechu (včetně pojišťovacích technologií) a na to, jaké jsou nedávné trendy ve financování. Spiros Margaris mi minulý týden řekl, že „Pro mě jsou pojišťovací technologie součástí fintechu. Fintech je jako matka všech a pod ní jsou jednotlivé podsektory. Pro mě jsou pojišťovací technologie jedním z nich. Pojišťovací technologie jdou podobnou cestou, jakou šel fintech. Pojištění nemělo tolik kontaktu se zákazníky – dnes mají pojišťovací společnosti způsoby, jak se zákazníky komunikovat mnohem více prostřednictvím nových funkcí a nástrojů.“ Při čtení této zprávy od CB Insight si člověk může začít představovat, kde budou některé z průsečíků mezi nabídkami různých finančních služeb, které se dnes zavádějí.
  • CB Insight Amazon in Healthcare (Amazon ve zdravotní péči od CB Insight) – Je mi jasné, že čtenáři už ví, že co se týče role Amazonu v pojištění, jsem dost optimistický.
  • What is the new Insurance narrative (Jaký je nový příběh pojištění) – Můj přítel a další z nadšenců do pojišťovacích technologií, Patrick Kelagan, mě nepřestává překvapovat svými skvělými články. V oblasti se pohybuje už dlouho a má spoustu zkušeností, o které se může podělit. Našel cestu, jak tyto zkušenosti vyjádřit opravdu kreativně, a jeho článek se dívá na to, jak pojištění může vypadat v budoucnu. P. S. – pokud jste to ještě neudělali, podívejte se na jeho seriál Blind Man and the Elephant (Slepec a slon).
  • There is no Insurance Goliath (Pojišťovací Goliáš neexistuje) – Ryana Hanleyho už jsem jednou zmínil a na tomto místě to udělám ještě jednou. Toto video bylo vytvořeno částečně jako reakce na analogii Davida a Goliáše, která byla použita při srovnávání hráčů na poli pojišťovacích technologií a úřadujících pojišťovacích společností (taky jsem se tím minulý týden provinil). V tomto videu Ryan mluví o tom, jak ta nejdůležitější „bitva, kterou bojujeme“, není jeden proti druhému. Bitva, kterou všichni bojujeme, je o tom, „jak na zákaznickou zkušenost s pojištěním“ a jak se spojit, abychom ji lépe doručili. Dobrý podnět k zamyšlení pro každého, kdo se na tomto ekosystému podílí.

Stephen Goldstein je zkušený vedoucí pracovník v oblasti pojištění a vyjednavač v pojišťovacích technologiích se zaměřením na růst příjmů, zavádění iniciativ na trh a poradenství lídrů v odvětví.

Další doporučené články

České fintechy 2024 – Q1

České fintechy 2024 – Q1

S novým rokem vám opět přinášíme aktualizaci přehledu českých fintechů a zase jedeme na pozitivní vlně, protože jejich nový počet je...
5. 3. 2024 – Doba čtení: 2 min
Únor 2024 na FintechCowboys

Únor 2024 na FintechCowboys

Další zimní měsíc s jarními teplotami je za námi, a přestože se jednalo o krátký únor, stihli jsme toho z fintechu zaznamenat víc než...
1. 3. 2024 – Doba čtení: 3 min
Startup CarbonPool pojišťuje „uhlíkové kredity“

Startup CarbonPool pojišťuje „uhlíkové kredity“

Pojišťovací startup CarbonPool založený třemi bývalými manažery Allianz, jehož cílem je zaručit společnostem nakupujícím uhlíkové kredity, že dostanou zaplacená povolení,...
9. 2. 2024 – Doba čtení: 2 min

Miloš Sonták

Nadšenec do finančních a technologických inovací, které dokáží zjednodušit každodenní život. Pracuje více než 10 let v bankovnictví a technologických firmách…

Další články autora