Reklama

Umělá inteligence jako budoucnost pojišťovnictví. Vyměnili byste svého poradce za stroj?

3. 9. 2018 – | Doba čtení: < 1

Pojištění zůstává jednou z posledních oblastí, na kterou zatím fintech nevyzrál. Přitom se podle posledního průzkumu agentury STEM/MARK se většina z nás obává o výhodnost pojistek nebo jejich plnění. V zahraničí již první vlaštovky vzlétly.

Fintech řešení, tedy „neurální síť“ (umělá inteligence) umí nalézt pojištění skutečně na míru. V Čechách by to mohla být nová služba DOK, která řeší správu pojistek zcela online a zdarma.

 Pojistky nás nebaví a neradi řešíme jejich změny. To potvrzuje třetina respondentů výzkumu, kteří by chtěli své smlouvy změnit. A přitom jen pouhých 30 % z nich se k takovému kroku odhodlá.

Hlídat výročí smluv, kdy se změna většinou nejlépe udělá, hledání výhodnějších nabídek a revize již uzavřeného pojištění jsou činnosti, kterými se klient nechce zabývat, a makléřům zaberou hodiny práce. Takové činnosti přitom může neurální síť,která se sama učí na bázi umělé inteligence, zvládnout během pár sekund.

„Češi při výběru nového pojištění průměrně porovnají 3 nabídky a rozhodují se podle ceny. Při hloubkových rozhovorech ale vyšlo najevo, že úplně nejdůležitější je pro ně být dobře pojištěný,“ uvádí Pavel Kuhn, který stál u zrodu projektů Zonky, Mobito či Sazka mobil. Dnes se zabývá projektem DOK. „Věříme, že díky automatizaci většiny procesů a jejich spojením se samoučícím se systémem DOK dosáhneme mnohem větší efektivity a podstatně zlepšíme zkušenost zákazníka s našimi doporučeními,“ doplňuje Kuhn.

Samotná vize nové služby je snadná. Zjednodušit správu pojištění a zpřehlednit spletitý svět smluv pro zákazníky. Novým standardem by se tak mohl stát DOK index– zjednodušené hodnocení pojištění na škále od 1 do 10.

Chcete vyzkoušet, jak může vypadat správa pojištění zcela online a bez námahy? Zaregistrujte se zdarma na www.mujdok.cz a přesvědčte se sami.

Zdroj: Tisková zpráva

Další doporučené články

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Třetí ročník kryptoměnové konference CryptoByte zavítá již 4. května 2024 na půdu Technické univerzity v Liberci. Konference se v minulých ročnících zúčastnilo přes...
23. 4. 2024 – Doba čtení: 2 min

fintechcowboys

Bára, Julia, Martin a Richard. Jsme tým profesionálů, kteří prošli několika nadnárodními korporacemi. Milujeme finance, moderní technologie a sociální sítě.

Další články z redakce