Reklama

Karetní novinky 4: Debetka od Google

24. 4. 2020 – | Doba čtení: < 1

google karta

V posledním díle naší minisérie o novinkách v karetním světě se podíváme na giganta. Z Googlu unikly první obrázky, podle kterých to vypadá, že připravují vlastní fyzickou i virtuální debetní kartu. Zahraniční fintechové weby se pokusily ověřit tuto informaci a zatím se zdá, že se tento projekt opravdu chystá na trh.

Karta od Googlu bude pravděpodobně nejprve určena pouze pro trh v USA, protože firma se zatím spojila s CITI bankou a karetní asociací Stanford Federal Credit Union. Zatím není zřejmé, jak se karta bude jmenovat (Google Card nebo Google Pay Card nebo úplně jinak). Každopádně s kartou přibydou v aplikaci Google Pay určitě nějaké PFM funkcionality jako je kategorizace a sledování rozpočtů. Těšíme se, jak tyto dnes již zcela standardní a běžné funkcionality zpracují UX borci z Googlu.

Na rozdíl od Apple card, která je kreditní kartou, by mělo jít v případě Googlu o debetní kartu a měla by to být karta od společnosti VISA.

Tak uvidíme, jestli se této karty skutečně dočkáme nebo jde jenom o falešně uniklou informaci 🙂

Zdroj: betanews.com

Další doporučené články

Neobanka bunq vylepšuje svého genAI asistenta

Neobanka bunq vylepšuje svého genAI asistenta

Nizozemská neobanka bunq vylepšila svého asistenta GenAI Finna tak, aby byl „plně konverzační“, a zavedla produkt cestovního pojištění. Bunq se svými...
17. 5. 2024 – Doba čtení: < 1 min
Velké pokuty pro velké fintechy

Velké pokuty pro velké fintechy

Když se v ČR rozdávají pokuty pro fintechy, nebo dokonce banky, většinou to bývají částky v řáku statisíců nebo jednotek milionů. V nedávné...
15. 5. 2024 – Doba čtení: 2 min

fintechcowboys

Bára, Julia, Martin a Richard. Jsme tým profesionálů, kteří prošli několika nadnárodními korporacemi. Milujeme finance, moderní technologie a sociální sítě.

Další články z redakce