Reklama

Spolupráce českých fintechů Cashbot a Fidoo pomáhá firmám

14. 5. 2021 – | Doba čtení: 2 min

zamestnanci
Zdroj: krakenimages, Unsplash

České firmy získají nový nástroj na to, jak dostat peníze z faktur ihned do provozu. Umožní jim to nová spolupráce fintechových startupů Fidoo a Cashbot. Ty nyní spojily síly, aby podnikatelům ještě více ulevily od nadbytečné administrativy, rychle zpřístupnily již vydělané peníze a ušetřily čas na rozvoj byznysu.

Cashbot umožňuje zkrátit splatnost vydaných faktur natolik, že firma má k dispozici už do druhého dne peníze, na něž by jinak čekala týdny či měsíce. Díky Fidoo kartám pak podnikatelé tyto prostředky snadno dostanou k dalším lidem ve firmě. Peníze tak velmi rychle poslouží přesně tam, kde jsou zrovna potřeba. Například při placení za palivo do služebního vozu. Jednoduché je pak také zaúčtování výdajů hrazených Fidoo kartou. Stačí pouze mobilním telefonem vyfotit pokladní doklad a schválení nadřízeným už probíhá přímo v aplikaci. Ta pak navíc automaticky přenese data do účetního softwaru.

„Papírování a stres s penězi podnikatele zdržují od toho, co je pro jejich firmu klíčové – získávání nových zakázek a jejich plnění v čase a kvalitě, kterou klienti ocení. Díky našemu partnerství s Cashbotem teď budou moci ještě lépe řídit svoje cashflow, protože peníze z vydaných faktur lze rovnou nabít na Fidoo karty,“ říká Petr Herzmann, CEO Direct Fidoo.

„Rychlost je v podnikání často rozhodující. Nedává smysl, aby firma musela brzdit svůj rozvoj jen proto, že čeká dlouhé týdny na peníze za práci, kterou už dávno odvedla. Naše spolupráce s Fidoo však nestojí jen na samotném uvolnění peněz z faktur do druhého dne. Firmám poskytuje také cennou nadstavbu v podobě digitalizace řady procesů, jež se dosud neobešly bez papírů,“ dodává Marek Hejdušek, zakladatel a spolumajitel Cashbotu.

Novou plně online službu mohou podnikatelé začít využívat už nyní. Zaregistrovat se lze na webových stránkách Cashbot nebo Fidoo. Ve fintech oblasti v rámci České republiky se jedná o unikátní propojení dvou již existujících a praxí prověřených služeb, které přinášejí klientům nové možnosti, jak efektivně pracovat s financemi. Poptávka po podobných řešeních roste celosvětově a oba startupy si od spolupráce slibují, že zájem českých podnikatelů o výhody plynoucí z kombinace inovací na poli financí a technologií ještě posílí.

Cashbot podporuje širokou škálu faktur jak z hlediska splatnosti (typicky se pracuje až s maximální splatností 180 dnů), tak z hlediska datumu vystavení (typicky jde o faktury vystavené až před 15 dny). Další důležitá vlastnost je, že po nahrání faktury Cashbot okamžitě vyhodnotí, zda ji lze proplatit. Klient nemusí čekat, aby se dozvěděl výsledek.

Zdroj: tisková zpráva, cashbot.czfidoo.com

Další doporučené články

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Třetí ročník kryptoměnové konference CryptoByte zavítá již 4. května 2024 na půdu Technické univerzity v Liberci. Konference se v minulých ročnících zúčastnilo přes...
23. 4. 2024 – Doba čtení: 2 min
Společnost Robinhood uvádí na trh kreditní kartu

Společnost Robinhood uvádí na trh kreditní kartu

Společnost Robinhood, která se specializuje na obchodování s akciemi, pokračuje v expanzi mimo svoji původní oblast a uvádí na trh kreditní kartu s řadou...
8. 4. 2024 – Doba čtení: < 1 min

fintechcowboys

Bára, Julia, Martin a Richard. Jsme tým profesionálů, kteří prošli několika nadnárodními korporacemi. Milujeme finance, moderní technologie a sociální sítě.

Další články z redakce