Reklama

Tipli, platforma, která vám umožní nakupovat na internetu pohodlně a chytře

Když se řekne cashback platforma, mnoho lidí pořád ještě neví, o čem konkrétně je vlastně řeč -cashbackové platformy nejsou zatím v Čechách tak populární jako v zahraničí

24. 7. 2018 – | Doba čtení: 4 min

Využívá je jen malá část Čechů a po pravdě řečeno je to velká škoda. I proto jsme se rozhodli vám je v dnešní recenzi přiblížit, konkrétně se podíváme na zoubek platformě Tipli. O Tipli jsme na stránkách našeho magazínu už psali, rozhovor s Michalem z dubna byl první ochutnávkou.

Tipli – Homepage

S cashbackem se nejčastěji můžete potkat u platebních karet. Systém funguje velice jednoduše: zaplatíte platební kartou a dle podmínek programu (některé společnosti pracují se všemi transakcemi, některé jen s transakcemi z partnerské sítě) dostanete odměnu. Velkou výhodou tohoto přístupu je, že nemusíte na nic myslet, vše se děje automaticky bez toho, abyste se o cokoli starali. Zásadním problémem samostatných cashbackových platforem je totiž fakt, že na ně v podstatě při každém nákupu na internetu zapomenete, lidská zapomnětlivost je tak tou největší překážkou.

Cashbacková platforma Tipli tento problém vyřešila velice elegantně: vytvořila plug-in pro webový prohlížeč, který vás při nákupech online na cashback upozorní. Takže už nikdy nemusíte myslet na to, že něco musíte, plug-in myslí za vás. Což je dokonale pohodlné.

Registrace nechce víc dat než je nezbytně nutné

Přiznám se, že neustálé vyplňování dlouhých registračních formulářů mě už několikrát odradilo od pořízení produktu či služby, prostě si nemyslím, že je to u registrace nutný krok. I proto se mi hodně líbilo, že registrace u Tipli je jednoduchá a nevyžaduje víc než jen nezbytné minimum informací. Asi nejjednodušší je pro registraci využít data z Facebooku anebo jednoduše vyplnit e-mail a heslo. Nutno podotknout, že registrace pouze za použití Facebooku je dost málo, určitě bych uvítala integraci i s Google účtem.

Tipli – Registrační formulář

Nicméně cíl jednoduše se na platformu přihlásit a vše ostatní zařídit později je splněn. I z tohoto důvodu je profil uživatele rozdělen do několika kategorií, které bude postupně vyplňovat, až si to situace vyžádat (např. pokud bude chtít vrátit peníze z cashbacku, musí logicky uvést data, jakými jsou například identifikační údaje nebo číslo účtu).

Osobně mám velmi ráda tento minimalistický přístup, protože mi říká, že nejsem jen datová kráva, kterou je potřeba podojit hned na úvod :).

Plug-in, který skutečně pomáhá

Problému se „zapomínáním“, který jsem zmiňovala na začátku článku, řeší každá cashbacková platforma. Tipli pro tyto účely vyvinul svůj vlastní plug-in pro Google Chrome, který si může naistalovat každý uživatel. Tipli jsem aktivně testovala přes tři měsíce a musím říct, že plug-in fungoval naprosto dokonale.

Princip jeho práce je jednoduchý, pokud ho máte nainstalovaný, upozorní vás při každé návštěvě webu v programu cashbacku od Tipli, vy na nic nemusíte myslet.

Odměna za chytrý nákup

Ať už používáte plug-in Tipli anebo ne, dostanete se na web, kde chcete nakoupit, z rozcestníku od Tipli – to proto, aby mohla být vaše odměna zaregistrována. Poté,  co nakoupíte, do několika minut obdržíte potvrzovací e-mail a zároveň se vám tento nákup zobrazí v přehledu odměn. Tato odměna je zatím nepotvrzena a vy musíte počkat, až tak obchodník učiní.

Tipli – Přehled odměn

I přesto, že cashbackové portály deklarují, že odměny jsou potvrzovány do několika dní, maximálně týdnů, realita – aspoň u dnes recenzovaného Tipli – je taková, že dostat potvrzení trvalo od několika týdnů po několik měsíců. Například na odměnu z Rentalcars z 29. dubna pořád čekám, ale odměna za rezervaci na boooking.com z 28. dubna byla na můj účet připsána už 8. června. Jak sami vidíte, situace se liší obchod od obchodu, nicméně pořád platí: počkáte si.

Výplata odměny

Výplata peněz je tím, pro co jsme všichni na platformu přišli. Po tom, co je vaše odměna potvrzena i druhou stranou, tj. obchodníkem, u kterého jste nakupovali, změní se její barva v přehledu na zelenou a částka je připravena k proplacení.

Stačí jednoduše kliknout na volbu „Výplata odměn“, která se nachází v pravém menu, a pokud váš profil obsahuje potřebné údaje, jsou peníze převedeny. Pokud ne, aplikace vás navede k jejich vyplnění.

Aby se tato recenze nenesla jen v superlativním pozitivním duchu, tak tady si dovolím trochu prudit. Při mé první žádosti o výplatu jsem musela vyplnit i osobní údaje. Jedním z nich bylo datum narození, které jsem zadala jako 10. 7. 19XX, aplikace mě ale pořád upozorňovala na to, že je ve špatném formátu. Říkala jsem si_ „sakra, oni mají nějaké věkové omezení J, jsem už na tyto platformy stará“. No a víte, v čem byl zakopaný pes? Vy k té sedmičce musíte dat 0, takže správný formát je 10. 07. 19XX. Milé Tipli, nezlob se, ale tohle je mega buzerace. Takže si to tam koukej opravit, je to ostuda!

Pokud se rozhodnete si peníze na účet poslat, není v aplikaci žádná možnost určení, jek velký obnos to má být, automaticky se vám převede celá částka, tj. všechny odměny k vyplacení. Převod, neboli žádost, jsem podávala v pátek kolem půl desáté a peníze přišly na účet v pondělí ráno. Mám AirBank, u jiných bank to může trvat déle, ale to už je čistě na vaší instituci, Tipli výplatu posílá, jak vidno, v podstatě okamžitě.

AirBank – odměna Tipli

Závěr aneb co tipli vytknout?

Z uživatelského pohledu desktopové aplikaci Tipli nemám co vytknout, tedy kromě zmiňované příšernosti s datem narozeníJ. To, co bych v dnešní době určitě ocenila, je praktická mobilní aplikace. Rozmazlenost nás uživatelů je dnes už na takové úrovni, že když nemá produkt mobilní aplikaci, tak jej na desktopu používat nebudeme,  ať je jakkoliv skvělý a výjimečný. Na Twitteru Michal Hardyn něco o nové aplikaci avizoval, tak doufejme, že bude brzo k dispozici.

Mě osobně by potěšilo i vyplácení odměn neboli cashbacku v kryptoměnách, či aspoň jedné.  Bylo by to zásadní odlišení se od konkurence.

A poslední věc: kdy bude mezi obchody zařazen i Melvil Publishing :)? Držíme Michalovi a celému jeho týmu palce, ať se expanze do Evropy daří, a tiše se přimlouvám za výše popsané vychytávky!

Další doporučené články

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Třetí ročník kryptoměnové konference CryptoByte zavítá již 4. května 2024 na půdu Technické univerzity v Liberci. Konference se v minulých ročnících zúčastnilo přes...
23. 4. 2024 – Doba čtení: 2 min
Březen 2023 na FinTechCowboys

Březen 2023 na FinTechCowboys

Velikonoce skončily a místo drahých vajíček tu tentokrát máme drahý bitcoin. Také jste si nějaký koupili? A do vlastní peněženky, nebo vám...
3. 4. 2024 – Doba čtení: 3 min

fintechcowboys

Bára, Julia, Martin a Richard. Jsme tým profesionálů, kteří prošli několika nadnárodními korporacemi. Milujeme finance, moderní technologie a sociální sítě.

Další články z redakce