Reklama

SDK.finance předstihla v počtech koncových bodů API Visu

13. 2. 2018 – | Doba čtení: < 1

Evropská platební platforma SDK.finance předstihla, pokud jde o počet koncových bodů rozhraní API, Visu a další významné hráče. Ve snaze doručit tu nejlepší back-endovou platformu, SDK.finance porazila giganty v oblasti zpracování plateb a další významné světové fintechové hráče.

Generální ředitel SDK.finance, Alex Malyshev, řekl: „Všechno to začalo podrobnou studií Revidované směrnice o platebních službách (PSD2), jejíž dodržení vyžaduje minimálně 30 koncových bodů rozhraní API. Potěšilo nás, že to splňujeme, byli jsme však také zvědaví na to, jak si vedou ostatní velcí hráči v našem odvětví. Nejdříve jsme se rozhodli prověřit uznávané společnosti jako Dwolla, CurrencyCloud a GoCardless a byli jsme překvapeni tím, že před nimi máme náskok.

To nás povzbudilo k pokračování průzkumu a zaměřili jsme se na taková velká zvířata, jako jsou PayPal a Stripe. A znovu jsme byli nadšení, že co se týče koncových bodů API, jsme napřed! Co nás ale také zaujalo, byl fakt, že Stripe, přesto že je o 12 let mladší než PayPal, byl s ohledem na API téměř dvakrát lepší než jeho zavedenější konkurent. A to značí následující: zatímco starší společnosti byly budovány s tím, že ve středu jejich zájmu je pouze a jen zákazník, mladší generace firem má na druhou stranu tendenci myslet také na potřeby vývojářů.

Když se ale vrátíme k stávajícímu průzkumu, SDK.finance je zatím stále ve vedení. Je ale možné srovnávat se s natolik významnou platební platformou, jakou je Visa? Ukazuje se, že to možné je. Prozkoumali jsme její vývojářskou webovou stránku, spočítali API a výsledek nás znovu nadchnul. Ano, co se týče koncových bodů rozhraní API, jsme větší než Visa.

Pořád ještě nevíme, jestli to samé platí i ve srovnání s MasterCard, Alipay nebo WeChat. Necháme si to jako třešničku na dortu.

Zdroj: Tisková zpráva

Další doporučené články

Květen a červen 2024 na FinTechCowboys

Květen a červen 2024 na FinTechCowboys

První půlka roku je za námi. Praha se stala centrem kryptoměnových konferencí: ETH Prague a posléze pompézní BTC Prague dělají ve...
1. 7. 2024 – Doba čtení: 3 min
Nákup zlata za krypto? V CoinBank to jde

Nákup zlata za krypto? V CoinBank to jde

Česká kryptoměnová směnárna a burza CoinBank rozšiřuje portfolio služeb o investici do zlata. Novinku jsme mohli poprvé vidět na BTC Prague 2024....
27. 6. 2024 – Doba čtení: 2 min

fintechcowboys

Bára, Julia, Martin a Richard. Jsme tým profesionálů, kteří prošli několika nadnárodními korporacemi. Milujeme finance, moderní technologie a sociální sítě.

Další články z redakce