Reklama

Říjen 2022 na FinTechCowboys

1. 11. 2022 – | Doba čtení: 2 min

Zdroj: bekir donmez na unsplash.com

Sociálními sítěmi stále ještě rezonuje nástup Elona Muska do Twitteru, ale i ve světě fintechu se toho v minulém měsíci událo hodně. Opět o sobě dávají vědět projekty webu 3, ale i klasické fintechy postupně oznamují inovace, novinky v produktech i v nabídce. Jenom recept proti inflaci stále ještě nikdo nevymyslel. Pojďme si shrnout, o čem jsme v říjnu psali.

Série článků o webu 3

V naší nepravidelné sérii jsme připravili několik článků o webu 3, jeho teoretickém i praktickém využití a několika informacích, jak se vyvíjí legislativa, regulace a celkově právní prostředí, protože zde se hraje o budoucnost celé technologie blockchainu a navázaných případů užití.

Novinky z domova

Silicon Valley Camp od Seed Starteru – Seed Starter České spořitelny, VISA, Unicorn Attacks a odborníci ze společnosti USMAC uskutečnili v Praze akcelerační program. Získali jsme exkluzivní komentář a popis zážitků od některých českých fintechů (Tuito, Investown, CCFRwflow.com a PalmApp).

Flowpay se účastní prestižního akcelerátoru od ABN Amro – Flowpay byl jako jediný český fintechový startup vybrán do programu Techstars, jednoho z největších světových akcelerátorů.

Birdwingo plně v provozu – již několikrát jsme informovali, že investiční platforma Birdwingo je venku, ale tentokrát nejde o žádnou testovací, uzavřenou nebo pilotní verzi. Tentokrát je to už pro všechny 🙂

Přežijí Češi zimu? – touto otázkou se zabýval exkluzivní průzkum od Partners. My pevně věříme, že zimu přežijeme, ale současná situace samozřejmě ovlivňuje lidi i fintechovou scénu a uvidíme, jestli nedojde k nějakému pročištění trhu.

Photo by Matthew Henry on Unsplash

Jak se mění hypoteční trh? – vzhledem k úrokovým sazbám probíhá na trhu s hypotékami malá velká revoluce, co platilo včera (před rokem), je dnes úplně jinak.

Můžeme věřit dluhopisům? – v komentáři od fintechu Dluhopisomat se podíváme na pár pravidel, která je dobré dodržovat, než se pustíme do investování do dluhopisů.

Lemonero a GoPay – dva české fintechy spustily unikátní financování pro e-shopy pojmenované GoPay Financing.

Fintech Tatum získal investici ve výši jedné miliardy korun – stane se Tatum prvním jednorožcem mezi českými fintechy?

NFT projekty hledají reálnou hodnotu – majitelé fintechu NFTScoring předkládají jasný názor, že ne všechny NFT projekty přinášejí opravdovou hodnotu a že přežijí jen ty opravdu kvalitní.

Novinky za světa

Google začíná šlapat do blockchainu – jedna z nových aktivit Googlu je, že služby Google Cloud půjde díky Coinbase platit kryptoměnami.

Munich Re opouští ropné i plynové projekty – v posledních dvou letech řada velkých institucí ohlásila, že přestane podporovat projekty spojené s uhlím, ale největší zajišťovna tento blacklist rozšířila i o ropné a plynové projekty a společnosti.

Jak investují ženy? – na tuto otázku odpovídá průzkum GOBankingRates mezi více než 1 000 ženami ve věku od 18 do 65 let žijícími v USA. A není vůbec překvapivé, že se chovají jinak než muži.

Doporučené články z dalších zdrojů

Google nabízí přístup k blockchainovým nodům – zdá se, že společnost Google vstupuje do oblasti blockchainu opravdu na plné pecky.

Ransomware stále hrozí – Bílý dům hostí speciální setkání zástupců 37 zemí, kde se bude diskutovat téma ransomware. A tak trochu se to dotkne i kryptoměn.

A to je pro tentokrát vše. Fanděte fintechu a sledujte nás třeba na twitteru.

Další doporučené články

Duben 2024 na FinTechCowboys

Duben 2024 na FinTechCowboys

Ať už jste v dubnu zažili nové tropické teplotní rekordy nebo vám naopak pomrzla zahrádka, ve fintechu se toho opět událo...
2. 5. 2024 – Doba čtení: 2 min
N26 spustila sdílené účty v dalších zemích

N26 spustila sdílené účty v dalších zemích

Digitální banka N26 spustila na začátku dubna funkci Sdílených účtů na nových 21 trzích. Sdílené účty umožňují zákazníkům N26 spravovat...
30. 4. 2024 – Doba čtení: < 1 min
Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Třetí ročník kryptoměnové konference CryptoByte zavítá již 4. května 2024 na půdu Technické univerzity v Liberci. Konference se v minulých ročnících zúčastnilo přes...
23. 4. 2024 – Doba čtení: 2 min

Barbora Vrátilová

Další články autora