Reklama

TOP 2017: 6 článků, které vám nemůžou utéct

30. 12. 2017 – | Doba čtení: 3 min

Rok se s rokem sešel a my jsme pro vás vytipovali to nejzajímavější, co se na našem webu objevilo za posledních 12 měsíců. Jakých šest článků byste si tedy rozhodně neměli nechat ujít?

  1. Upvest – Rozhovor – O přímých investicích do developerských projektů, výnosech, riziku, ale i o plánech do budoucna: Projekt Upvest je bezesporu jedním z nejzajímavějších fintech projektů, které se na českém trhu objevily v roce 2017. V rozhovoru s Petrem Volným nahlédnete za jeho oponu a seznámíte se nejen s jeho autory a hlavní myšlenkou, ale také s plány do budoucna.
  2. Chatler – Rozhovor – Jak na vývoj chatbotů, které zásady dodržovat a proč je budoucnost chatbotů v jejich polo-automatizovaných protějšcích: Boti jsou moderní, boti jsou synonymem fintechu, v botech je budoucnost. Co to ale chatbot vlastně je, k čemu je dobrý a jak rozpoznat dobrého bota od špatného? V rozhovoru s Jánošem Szabo se dozvíte o projektu Chatler, o tom, jak funguje polo-automatizovaný chatbot a jak jej vystavět, i o budoucnosti tohoto nového fenoménu.
  3. Smart Banka – Moneta – Rozhovor: S Daliborem Šajarem o Smart Bance, ale i o tom, proč se z Monety stane digitální šampion českého trhu: Před pár měsíci zvítězila Moneta v soutěži Mobilní aplikace roku 2017 a nastartovala tak svoji misi stát se lídrem digitálních bank. S Daliborem Šajnarem jsme si povídali o mobilní aplikaci Smart Banka, jejích funkcích, virtuální bezpečnosti, hlasových asistentech a dalších novinkách, které banka na cestě za svojí digitální transformací plánuje.
  4. Zalep.to – Recenze – První dojmy z platformy Zalep.To: Místo, kde se potkávají podnikatelé, kteří chtějí prodat svoje pohledávky (faktury), s investory, jejichž cílem je rozmnožit své finance, tak by se dala ve zkratce popsat P2P platforma Zalep.To. My jsme se rozhodli vyzkoušet ji osobně, a to ze strany investora. Zaregistrovali jsme se, koupili jsme pohledávku… a vydělali! Jak to celé funguje a jaké jsou naše první dojmy, se dočtete v článku.
  5. Twisto – Recenze – Dlouho očekávaná Twisto karta je konečně tady!: Jen před pár týdny startup Twisto představil svoji dlouho očekávanou platební kartu. A my jsme samozřejmě nemohli jinak, než ji hned otestovat. Jak se karta objednává, jak ji aktivovat a použít k placení, co je to platební náramek a proč nám Twisto kreditka zrovna neučarovala, vám odhalíme v jedné z našich recenzí.
  6. Knihy – Novinka – Nové knihy na téma blockchainu a kryptoměn, které by ve vaší knihovně určitě neměly chybět: Uplynulý rok fanouškům nových technologií, digitálních měn a literatury v jednom rozhodně přál. Na trhu se objevila řada zajímavých knih, ze kterých jsme pro vás vybrali ty úplně nej: od studie na téma Ethereum přes Bibli investování do kryptoměn až po průvodce světem blockchainu pro úplné začátečníky. Ať už je tím, co vás zajímá, bitcoin, těžba digitálních měn, „chytré kontrakty“, online peněženky nebo rizika a bubliny s nimi spojené, přijdete si při louskání našich top knih určitě na své.

BONUS: Novinka – S novou občankou obyvatelé Malediv i zaplatí: I když zrovna nejste občany tohoto okouzlujícího souostroví v Indickém oceánu, možná si i tak rádi přečtete o novém počinu místního imigračního oddělení. To totiž představilo kartu, která občanům Maledivské republiky poslouží jako občanský průkaz, cestovní pas, řidičák a kartička zdravotního pojištění. To ale ještě není vše: dá se s ní totiž – kontaktně i bezkontaktně – zaplatit. O tom si u nás zatím můžeme nechat bohužel jen zdát.

Tak a to je pro letošek vše. Přejeme hezké počtení, krásné svátky a s novou várkou fintechových novinek se těšíme na shledanou v novém roce.

Další doporučené články

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Třetí ročník kryptoměnové konference CryptoByte zavítá již 4. května 2024 na půdu Technické univerzity v Liberci. Konference se v minulých ročnících zúčastnilo přes...
23. 4. 2024 – Doba čtení: 2 min
Argentina zavedla povinnou registraci krypto firem

Argentina zavedla povinnou registraci krypto firem

Poslední krok Argentiny k prosazení registračních požadavků pro společnosti s kryptoměnami vyvolal diskuse v globální kryptoměnové komunitě. Iniciativa, kterou vedla Comisión Nacional de...
10. 4. 2024 – Doba čtení: < 1 min

fintechcowboys

Bára, Julia, Martin a Richard. Jsme tým profesionálů, kteří prošli několika nadnárodními korporacemi. Milujeme finance, moderní technologie a sociální sítě.

Další články z redakce