Reklama

Leden 2021 na FintechCowboys

1. 2. 2021 – | Doba čtení: 3 min

leden

Nový rok jsme na FintechCowboys začali ve znamení rozhovorů a vypadá to, že v nastoleném tempu budeme pokračovat. Dokonce se v nejbližší době můžete těšit na pořádné pecky. O čem jsme psali v lednu se můžete dočíst v následujícím přehledu. A pokud bychom měli uplynulý měsíc označit jedním slovem, asi bychom řekli „volatilní“, protože to, co se dělo a děje na kryptoburzách je spektakulární.

Rozhovory

HackPrague – je velmi úspěšný hackathon a povídali jsme si jak s organizátory, tak rovnou se třemi vítěznými týmy. Pokud se chcete dozvědět, kdo jsou budoucí fintechoví šampioni, přečtěte si náš článek 🙂

KB a fintechy – banka v loňském roce mohutně investovala, a tak jsme její zástupce vyzpovídali, jak se těmto investicím daří a jaké jsou jejich další plány.

Upvest – po půl roce si opět povídáme s Upvestem, tentokrát na téma, jak hodnotí přínosy investice od KB a jaké mají plány se svým produktem do budoucna.

Naše témata

Onboarding – slabina velké řady fintechů – v loňském roce jsme vyzkoušeli opravdu hodně fintechových služeb u nás i ve světě. Pokud bychom měli říct, co je jejich největší problém, tak je to 100% onboarding nových klientů. Takže, pokud zakládáte nový fintech, nepodceňte to!

Budoucnost DeFi – co se dá očekávat od decentralizovaných financí? Aktuálně mají všichni velká očekávání, tak se pojďme podívat na některá z nich.

Neobanky versus zisk – konec loňského roku, kromě šílené jízdy v kryptoměnách, přinesl také další trend – řada neobank se začíná přeorientovávat z růstové fáze do fáze generování zisku. Jako kdyby to v rámci evropského kontinentu znamenalo náraz na nějaký růstový milník nebo spíš růstovou bariéru.

I Revolut dělá chyby – pokusili jsme se na několika případech demonstrovat, že ani mýtické bankovnictví od Revolutu a jejich procesy dovedené k maximální dokonalosti nejsou odolné chybám. Nikdo není dokonalý 🙂

Zprávy z domova

Tatum v Silicon Valley – brněnská blockchainová společnost dosáhla mimořádného úspěchu. V tiskové zprávě se dozvíte, jakého 🙂 .

Fincentrum & Swiss Life Select umožňuje vzdálenou identifikaci klientů – v názvu tiskové zprávy je přesně to, co se pak v detailu dočtete uvnitř. Zjednodušení identifikace je něco, co nás bude asi provázet celý tento rok. Třeba díky bankovní identitě.

neobanky

Zprávy ze světa

IPO eToro – v letošním roce se můžeme těšit na celou řadu IPO velmi zajímavých firem a eToro je jedna z nich. Tak snad budou úspěšnější než Jack Ma.

Qover – tato insurtechová společnost možná není u nás tolik známá, ale to je chyba, a proto neváhejte a seznamte se s jejich hlavní nabídkou, protože ta se líbila i Revolutu.

N26 v Brazílii – Jižní Amerika je fintechu kraj zaslíbený, a proto tam směřuje i challenger banka N26.

Italská Intesa Sanpaolo na Google cloud – ano cloud od Googlu i to je další trend ve světě bank.

Karta na všechny asety od Bitpandy – přes jednu kartu od společnosti Bitpanda půjde platit kryptoměnami, drahými kovy a možná také i normálními penězi. Prostě karta „all in one“.

A na závěr pár odkazů z jiných webů

Možná jste si všechny naše články přečetli a stále máte trochu času na fintechové zpravodajství, v tom případě můžete zkusit třeba tyto články:

Budoucnost Monzo – Monzo je neobanka, která má velmi dobré hodnocení, ale zároveň se jí úplně nedaří monetizace, jak by si představovali.

Deset rad, jak přežít home office – HO je něco, co nás čeká asi ještě hodně dlouho, pojďte si připomenout pár rad, pro zachování nejen duševního zdraví.

A to je přátelé pro leden vše, vzhůru do nejkratšího měsíce v roce! A těšte se na další aktualizaci naší fintechové mapy.

Další doporučené články

Duben 2024 na FinTechCowboys

Duben 2024 na FinTechCowboys

Ať už jste v dubnu zažili nové tropické teplotní rekordy nebo vám naopak pomrzla zahrádka, ve fintechu se toho opět událo...
2. 5. 2024 – Doba čtení: 2 min
N26 spustila sdílené účty v dalších zemích

N26 spustila sdílené účty v dalších zemích

Digitální banka N26 spustila na začátku dubna funkci Sdílených účtů na nových 21 trzích. Sdílené účty umožňují zákazníkům N26 spravovat...
30. 4. 2024 – Doba čtení: < 1 min
Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Liberecká konference CryptoByte bude nabitá obsahem

Třetí ročník kryptoměnové konference CryptoByte zavítá již 4. května 2024 na půdu Technické univerzity v Liberci. Konference se v minulých ročnících zúčastnilo přes...
23. 4. 2024 – Doba čtení: 2 min

Martin Pacholet

blockchain, UX, openbanking, BankID a wealth management, to jsou aktivity, kterým se v posledních letech intenzivně věnuje.

Další články autora